Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Mocsári békahír

Egy brekkancs történetei, parttalan agyalás és önsajnálat

Friss topikok

  • Nash vs. Keynes: média.. (2011.12.28. 07:35) Fűszeres Eszter
  • 1rem1 Art: Ez jó:) (2011.12.18. 10:17) Láthatatlan
  • Nash vs. Keynes: no igen. revideálom az álláspontomat, bár tény, hogy én magam hajlamos vagyok megfeledkezni az ily... (2011.07.23. 22:55) Azt mondja a barátom
  • John Preston: :( (2011.05.12. 16:30) Kislány
  • Szőkeherceg-bombanője: Úgy vagyok vele, hogy ha bárki elkezd kiabálni, akkor csatlakozom. Amúgy meg nézegetem a kínálatot... (2010.11.25. 14:50) Nem is tudom

Linkblog

Malackaraj, újra

2010.08.31. 00:05 Szőkeherceg-bombanője

Most morcos lettem rájuk nagyon, nem is fogom olvasni őket. Posztoltak egy kutyakaját kóstolgatós írást és kicsit meglepődtem rajta, hogy azok, akik azt mondják, hogy jó marhahúst csakis Józsinál lehet kapni, irány a Vámház csarnok és akik sosem vennének mástól, csak és kizárólag őstermelőtől gyümölcsöt és zöldséget, de sőt pláne csak az extrém friss áru a jó áru, fagyasztott hal?, leveskocka? pfujj, azok miként vetemednek arra, hogy állati fehérjékből készült kutyakaját megkóstoljanak. Jelzem: állati. Nem bélszín és nem csirkemell, de még csak nem is feltétlen olyasmi, ami a normál, európai gyomornak megszokott. Értem ez alatt, hogy egy állatkajában bátran szerepelhet x mennyiségben elhullott macska és kutyatetemből származó fehérje is. Mert miért ne? Ugye senki nem képzeli, hogy zaftos marhalábszárból és karajból nyerik ki a cuppogós husikákat? Mert akkor tán felismerhetőek lennének egy ilyesmi kajában a húsdarabkák, ahogy - teszem azt - a pörköltekben megszoktuk. Aki életében látott már kutyakaját az viszont tudja, hogy olyasmik vannak benne, mint amilyennekkel az találkozhatik, aki szójapörköltet evett már. Húsnak néz ki, kocka alakú, no de nem hús. Valami. Mondjuk ők a szárazkajákat kóstolták, no de abban a formában még inkább el lehet sütni bármilyen fehérjét. Az ipar csodákra képes. Sterilizálás, pépesítés, extrudálás vagy mi és már kész is. Ember meg nem mondja, hogy mi volt az eredeti nyersanyag. Eszembe jutott Fearnley Wittingstall (talán így kell írni a nevét), aki a készételektől megóvandó az angol célszemélyeket élénken ecsetelte nekik, hogy a gyári húspogácsák úgy készülnek, hogy a pulykamellfilék és egyéb hasznosítható részek eltávolítása után megmaradó "cuccról" egy bazi erős vízsugárral lecsapatják a még megmaradt cafatokat. Na most ez a cafathulladék kerül egy szitára, melyen fenn akadnak a még hasznosítható részecskék és igen, ezt használják fel faszányos kis húspogácsákba. És ez teljesen bevett technológia, nincs ebben semmi borzasztó. Csak hát ugye nem kéne megenni... Nyilvánvaló számomra, hogy a kutyáknak és macskáknak készülő ételek még ilyenebb technológiával készülnek és nem elsőrendű frissességű, zamatos husikákból. Csak a reklámon mutatnak azok oly igen szépen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brekkancs.blog.hu/api/trackback/id/tr992260404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása